Wielershirtontwerp is niet zo makkelijk als het lijkt

Wielershirtontwerp is iets voor de xperts

Wielershirtontwerp vergt ook een grafisch inzicht. Soms moeten wij in onszelf lachen als iemand een wielershirtontwerp aan ons voorlegt. Uiteraard lachen we diegene niet uit, maar het is meer dat iemand denkt dat alles kan.

Bij een wielershirtontwerp kan er eigenlijk heel erg veel. Je hebt alleen te maken met het verloop over de maten heen van maat 2XS t/m maat 3XL wat onze grootste maat is. Je kunt je voorstellen dat alle shirts onafhankelijk van de maat er optisch hetzelfde uit moeten zien. Bij een kleiner shirtje valt er meer materiaal weg en kunnen bepaalde elementen van je wielershirtontwerp weg vallen.

Je moet er dus goed op letten dat er niet teveel op de randen wordt gewerkt. Juist die randen van de verschillende panden vallen weg zodra de maat van 3XL naar 2XS gaat.

Voor het wielershirtontwep maar ook voor de broeken kennen we vaste posities voor de logo’s. Als we ons beperken tot de shirts, dan kennen we grofweg 6 posities op de voorzijde, 6 posities op de achterzijde en 4 posities op de mouwen. Daarnaast kun je nog 3 logo’s kwijt op de kraag. Als wij een wielershirtontwerp maken dan gaan we eigenlijk altijd uit van het principe LESS is MORE.

We doen dat niet zomaar. Het is echt mooier om het shirt niet te druk te maken. Alle logo’s hebben hun eigen kleuren en dat kan verstorend werken op het geheel van je patroon en de gekozen kleuren. Je moet dus echt goed nadenken over wat je erop gaat zetten. Het is natuurlijk anders als je werkt met sponsoren en die hun plekje op het shirt claimen. Je kunt in dat geval nog overwegen om de logo’s in 1 kleur te plaatsen, mits je sponsoren dat goed vinden. Goed onderbouwd is er vaak veel te regelen.

wielershirtontwerp

Je kunt ook overwegen om een andere manier te kiezen voor het plaatsen van de logo’s op je wielershirtontwerp. Hoe? Daar komen we in een nader gesprek wel uit. Als wij je plannen kennen, zullen wij bij alles met je mee denken als jij dat wilt. Wij streven altijd naar het fraaiste resultaat, zodat jouw team een echte eyecatcher wordt en je sponsor blij is dat hij jou is gaan ondersteunen.

Gedetailleerde informatie over een wielershirtontwerp kunt u hier aanvragen of u neemt telefonische contact met ons op via 0487 – 572869.