Wielerkledingonderhoud tips speciaal voor jou

Wielerkledingonderhoud dient goed te gebeuren

Wielerkledingonderhoud dient goed te gebeuren, dat is absoluut waar. Je hebt net een mooie set kleding gekregen van je sponsor of samen met jouw club aangeschaft. Je hebt er geld aan uit gegeven, je hebt gekozen voor kwaliteit en wilt ook langere tijd met je kleding kunnen doen. Allemaal volkomen logisch, maar het valt of staat met het wielerkledingonderhoud.

We hebben het wel over wielerkledingonderhoud in dit blog, maar het geldt natuurlijk ook voor de loop- of triathlonkleding die je bij ons of elders hebt aangeschaft. Onderstaand geven we je wat richtlijnen, waardoor je zelf kunt zorgen dat je kleding goed wordt behandeld, wat de levensduur zeker ten goede zal komen.

Er zijn een paar simpele regels die je moet volgen voor een goed wielerkledingonderhoud! Onderstaand sommen we het voor je op.

Onderhoud
We bevelen aan om je kledingstukken te wassen in koud water en ze vervolgens in een goed geventileerde ruimte te hangen om te drogen. Alle sporen van modder of ander vuil dienen vooraf verwijderd te worden. Om het materiaal, print en kleur te beschermen, is het een goede regel om de kleding binnenstebuiten te drogen. Pas op met het blootstellen aan direct zonlicht. In geval van overmatige transpiratie is het belangrijk om de kleding te wassen of in elk geval te spoelen. Dit dient direct na het gebruik te gebeuren. Hierdoor voorkom je dat de kleding wordt aangetast door overmatige bacterie aanwezigheid.

Was-instructies
Voor de beste resultaten dien je de kleding altijd separaat te wassen, bijvoorbeeld door ze in een aparte waszak te deponeren. Draai de items voor het wassen binnenstebuiten. (naden moeten aan de buitenzijde zitten) Bij een machinewas met niet te hoog toerental wassen bij niet meer dan 30 graden. Wij adviseren een vloeibaar wasmiddel. Vermijd het gebruik van bleekwasmiddel en wasverzachters. Niet schrobben of wringen. Niet centrifugeren of drogen op de verwarming of andere warmtebronnen.

wielerkledingonderhoud

Pillen van het materiaal
Het zgn. pillen van het materiaal wordt vaak veroorzaakt door het gebruik van een fietszadel met stikwerk, wat door de beenbeweging langs de broek schuurt. Dit type zadel wordt derhalve afgeraden. Pas ook op met de velcro van een zadeltasje wat eventueel langs je broek schuurt, dit veroorzaakt ook pillen. Pas ook op met het velcro van je handschoen als je iets uit de zakjes van je shirt haalt. Als laatste kun je kledingstukken met velcro altijd het best apart wassen en zorgen dat de velcro netjes gesloten is.

Gedetailleerde informatie over onze wielerkleding kunt u hier aanvragen of u neemt telefonische contact met ons op via 0487 – 572869.